Kasvua kouluruuasta – Kouluruoka 70 vuotta

Ainutlaatuinen suomalainen kouluruokailu täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Ammattikeittiöosaajat ry kertoo juttusarjassa ”Miten Suomessa kouluruokaillaan?” kouluruokailusta eri puolilla Suomea niin pienissä kuin isoissa kouluissa maaseudulla ja kaupungeissa.

Tuorein kertomus tulee videon muodossa Kajaanista:

Lue videoon ja sen tekemiseen liittyvä tarina Kouluruokadiplomi-sivuilta: Kouluateria on päivän tärkein ateria

 

Yli puolet Suomen kunnista hyödyntää JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmistoa ruokapalveluiden hallintaan.

JAMIX sai tukea kansainvälistymiseen GAP-ohjelmasta

JAMIX oli mukana joulukuussa päättyneessä vuoden 2017 Global Access -ohjelmassa, jossa UCLA-yliopiston MBA-opiskelijat tekivät laajan markkinakartoituksen ja toimenpidesuunnitelman JAMIXille USA:n markkinaa koskien. Lue Business Finlandin julkaisema uutinen vuoden 2017 Global Access -ohjelmasta.

JAMIX panostaa vahvasti vientitoimintaan ja erityisesti USA:n markkinaan. Seuraavaksi JAMIX on mukana helmikuun lopun New England Food Show -messuilla Bostonissa ja sen jälkeen NRA Show -messuilla Chicagossa.

JAMIX Kongressimessuilla 11.-12.4.2018 – Tule tapaamaan meitä osastolle 35!

Tule tutustumaan TILAX-ohjelmaan, jonka avulla hallitset vaivattomasti tilavaraukset, tarjoilutilaukset ja vieraat!

TILAX on laadukas ja kokonaisvaltainen järjestelmä toimitalon tilavarausten, tarjoilutilausten ja vieraiden hallintaan.

Yhdellä ohjelmalla voidaan hallita useankin toimitalon tilaukset ja erilaiset toimitalokohtaiset tai konsernikohtaiset tarpeet voidaan määrittää usein suoraan ohjelmassa vakiona olevilla perustietotoiminnoilla.

Ohjelma yhdistää saumattomasti tilausten tekijät, keittiön sekä aulapalvelut, ja varmistaa että kaikki tieto on sekä täsmällistä että jatkuvasti ajan tasalla.

Tutustu tarkemmin Kongressimessuihin

JAMIX Gastro-messuilla 14.-16.3.2018 – Tule tapaamaan meitä osastolle 6g18!

Tule tutustumaan JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmistoon, jonka avulla hallitset vaivattomasti ammattikeittiön päivittäistä toimintaa! 

JAMIX RUOKATUOTANTO on kokonaisvaltainen ammattikeittiön hallintaan kehitetty ohjelmisto, joka parantaa tehokkuutta ja tuo kustannussäästöjä kaiken tyyppisissä ja kokoisissa ammattikeittiöissä. Järjestelmä palvelee keittiön sisäisiä tarpeita ja tarjoaa sujuvat yhteydet niin toimittajiin kuin asiakkaisiin ja tilaajiin päin. Eri osa-alueet ammattikeittiön toiminnassa linkittyvät täsmällisesti toisiinsa ja tiedot päivittyvät ajantasaisesti kaikille käyttäjille järjestelmän sisällä.

Teemojamme tänä vuonna muun muassa ainutlaatuinen Mobiiliruokaohje, Tiedolla johtaminen sekä JAMIX MENU -ruokalistan julkaisupalvelun uusi asiakaspalautetoiminto.

Hyvää Joulun aikaa!

Kiitämme kaikkia asiakkaitamme kuluneesta vuodesta ja
toivotamme hyvää Joulun aikaa ja onnea uudelle vuodelle 2018!

 

 

JAMIX Seminaari 23.11.2017 Finlandia-talolla

JAMIX Seminaari on tilaisuus, jossa haluamme jakaa ideoita, tietoa ja tarinoita liittyen JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmiston hyödyntämiseen erityyppisissä ammattikeittiöissä. Tarjoamme samalla mahdollisuuden tutustua lähemmin muutamiin yhteistyökumppaneihimme sekä tietysti keskustella kasvotusten myös JAMIXilaisten kanssa.

Asiakkaistamme ja yhteistyökumppaneistamme esillä muun muassa:

Acrelec, Kay’s Kitchen (Irlanti), OWS Finland, Powen, Sydänmerkki.

 

JAMIX Seminaari 23.11.2017 Finlandia-talolla.

Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Lisätietoa sähköpostitse: jamix@jamix.fi

Vähennä hävikkiä JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelman avulla!

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa on vietetty jälleen kuluneella viikolla. Suomessa koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335-460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10-15 prosenttia kulutetusta ruoasta. Noin viidennes kaikesta ravintolaruoasta päätyy Suomessa jätteeksi. (MTT)

JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelman avulla voit vähentää ruoan tuotannossa syntyvää hävikkiä: saat muun muassa tarkat tarveainelistat annoskokoihin ja annosmääriin perustuen sekä tulostat ruokalistat ja työlistat tuotannon suunnittelun ja toteutuksen tueksi. Menekin seuranta -toimintojen avulla voit optimoida valmistettavan ruuan määrää.  Juuri tarvetta vastaavat tilausmäärät vähentävät varastohävikkiä ja tarkempi tuotannon suunnittelu ja toteutus auttavat vähentämään valmiin ruoan hävikkiä. Näin pystyt tukemaan kestävää kehitystä – resurssien säästö ja päästöjen väheneminen koko elintarvikeketjun matkalta – ja kaupan päälle saat aikaan kustannussäästöjä! Lue lisää JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmasta.

Lisätietoa hävikkiviikosta löydät seuraavista kanavista:
www.facebook.com/havikkiviikko
Twitter: @havikkiviikko, #hävikkiviikko
Instagram: Hävikkiviikko, #hävikkiviikko
www.havikkiviikko.fi

Haemme Full Stack Java -sovelluskehittäjää Jyväskylään

JAMIX Oy on suomalainen kasvuyritys, joka on kehittänyt ja tuottanut monipuolisia, selkeitä ja helppokäyttöisiä ammattiohjelmia jo yli 25 vuoden ajan. JAMIX on johtava järjestelmätoimittaja ammattikeittiöille ja henkilöstöravintoloille. Yli puolet Suomen kunnista ja kaupungeista käyttää JAMIX-ohjelmistoa muun muassa kouluruokailun hallintaan. Asiakaskunta koostuu julkispuolen lisäksi ravintolaketjuista ja sadoista muista yksityispuolen yrityksistä.

JAMIX kasvaa voimakkaasti kotimaassa ja kasvua haetaan myös viennistä. JAMIXin kotipaikka on Jyväskylässä ja yritys työllistää 18 henkilöä.

Haemme Full Stack Java -sovelluskehittäjää Jyväskylään

Edellytämme

 • vähintään 2-3 vuoden kokemusta Java-sovelluskehityksestä
 • alan korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulukoulutusta tai muunlaista pätevyyttä tehtävään
 • hyvää englannin kielen taitoa
 • web-teknologioiden tuntemusta
 • SQL-osaamista
 • tiimityöskentelytaitoja
 • ketterää ajattelua
 • positiivista, itsenäistä ja vastuullista asennetta
 • kykyä ja halua kehittää osaamista.

Arvostamme

 • mobiiliteknologioiden tuntemusta
 • arkkitehtuuriosaamista
 • REST-osaamista
 • Android-osaamista
 • iOS/Swift-osaamista.

Tarjoamme mahdollisuuden kehittää web- ja mobiilisovelluksia ja pilviratkaisuja mukavassa työympäristössä, ketterin menetelmin, nykyaikaisilla frameworkeillä ja työkaluilla.

Avainsanoja: Java, Vaadin, Maven, Apache FOP, Freemarker, Sass, JRebel, JUnit, Spring, SQL, MSSQL, REST, XML, JSON, Scrum, Git, Android, DevOps

Lisätietoja antaa tuotekehitysjohtaja Tomi Laamanen, puh. 020 7121 315.

Hakemukset sisältäen CV:n ja palkkatoiveen 24.10.2017 mennessä osoitteeseen tomi.laamanen(at)jamix.fi.

Koululounas on iloinen asia

Ammattikeittiöosaajat ry kampanjoi Suomi 100 -juhlavuonna suomalaisen kouluruokailun puolesta. Suomalainen kouluruokailu on ylpeyden aihe ja sosiaalinen innovaatio, jota tullaan ihastelemaan muualtakin maailmasta. Juhlavuoden aikana Ammattikeittiöosaajat ry kannustaa kouluja ympäri maan hakemaan Ammattikeittiöosaajien myöntämää kouluruokadiplomia, joka on osoitus kestävällä tavalla ravitsemukselliset ja kasvatukselliset seikat huomioivasta kouluruokailusta.

Lue Ammattikeittiöosaajat ry:n tiedote kokonaisuudessaan: http://www.amko.fi/ajankohtaista/koululounas-iloinen-asia/

Lapsille tarjottavan ruuan ravitsemuksellista puolta lasketaan suositusten mukaisesti JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmiston avulla sadoissa suomalaisissa kouluissa.