JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelma varmistaa ruuan tasalaatuisuuden ja säästää työaikaa

Liikelaitos Aleksia huolehtii Nurmijärven kunnan reilun 40 000 asukkaan ruokapalveluista kattaen varhaiskasvatuksen ja koulujen, henkilöstön, ikäihmisten ja laitosten ateriat sekä kokous- ja vierastarjoilut.

– Sujuvuutta keittiön arkeen JAMIX tuo sillä tavalla, että pystytään toimittamaan oikeat määrät ruokaa ja tilaamaan oikeita asioita oikeaan aikaan, kertoo Aleksia ruoka- ja siivouspalveluiden ruokatuotannonohjaaja Teija Määttä

 

”Tasalaatuista, hyvää ja maistuvaa ruokaa.”

– Meillä on 12 valmistuskeittiötä ja kaiken kaikkiaan reilu 50 toimipistettä, joissa ruokaa syödään. Päivittäin tehdään noin 14 000 ateriaa. Aikanaan oli jokaisella keittiöllä vähän omanlaisia ruokaohjeita ja ruoka-aineita, ja taso varmaan vaihteli. Tänä päivänä pystytään valmistamaan tasalaatuista ruokaa ja jokainen tietää, mistä raaka-aineista se kyseinen ruoka on valmistettu, Teija Määttä kertoo.

 

Työaikaa säästyy ohjelman hoitaessa tarvittavat laskelmat

– Olisi mahdotonta hallita tällaista isoa kokonaisuutta, jos ei olisi käytössä ruokatuotannon ohjausjärjestelmää. Työaikaa säästyy, koska ohjelma laskee meille tilattavia määriä. Ei tarvitse käsin joistakin lippulappusista katsella ja laskea yhteen minkä verran mitäkin tarvitsisi tilata, summaa Teija Määttä järjestelmän hyötyjä.

 

Ruokalista mobiilisovelluksessa

– Maksuttoman mobiilisovelluksen avulla asiakkaiden on mahdollista nähdä mitä meillä kouluissa ja päiväkodeissa on ruokalistalla. Sisällön lisäksi sovelluksessa näkyy ainesosat ja ravintoarvotiedot. JAMIX MENU -sovellusta käyttävät myös meidän palvelukeittiöt eli se on myös keittiöllä yhtenä työkaluna – siellä on varmasti se viimeisin ja oikein tieto siitä ruuasta, kiteyttää Määttä lopuksi.

Posted in Ammattikeittiön tuotannonohjaus, Kokemuksia - JAMIX Asiakastarinat, Ruokalistasuunnittelu and tagged , , , .