Tuotanto ja tuotantotilaukset

JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmiston avulla hallitset tuotannon niin yksittäisessä keittiössä kuin useiden toimipisteiden kokonaisuudessa. Ruokalistalta ja työlistalta saat muun muassa tulostettua tarveainelistat hankintaa varten ja ruokaohjeet tuotantoa varten. Useiden toimipisteiden kokonaisuudessa toimipisteet voivat tehdä tilauksia valmistavalle keittiölle vaivattomasti järjestelmän kautta.

 

Ruokalista tuotannon apuvälineenä

Kun olet suunnitellut ruokalistasi JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmalla, sujuu ruuan valmistaminen vaivattomasti. Hankintaa varten järjestelmä laskee ruoka-ainetarpeet automaattisesti ja saat lähetettyä ostotilaukset järjestelmästä sähköisesti suoraan toimittajille.

Tuotantoa varten saat tulostettua ruokalistalla olevat ruokaohjeet valitun ruokailijamäärän mukaisesti. Tarvittaessa voit tehdä muutoksia ruokailijamääriin tai annoskokoihin ja ohjelma päivittää automaattisesti ohjeet uutta määrää vastaavaksi.

Voit tallentaa ruokalistalle menekkitietoja ja hyödyntää niitä, kun seuraavan kerran valmistat samaa ruokaa. Halutessasi voit päivittää ruokalistalle automaattisesti uudet annosmäärät ja annoskoot aiemmin kirjattujen menekkien mukaan.

 

Monipuolinen työlistatoiminto tuotannon apuvälineenä

Ruokalistan asemasta tai sen rinnalla voit hyödyntää työlistaa, joka on käytännöllinen esimerkiksi yhden päivän tai yksittäisen tapahtuman työlistan kokoamiseen. Samoin kuin ruokalistalta, työlistalta saadaan helposti tulostettua kootusti kaikki ruokaohjeet valituilla annosmäärillä tuotantoa varten. Lisäksi saadaan tulostettua kootusti tarveainelistat.

Voit hallinnoida myös ennakkoon valmistettua ruokaa järjestelmässä. Ohjelma huomioi järjestelmään kirjatun, ennakkoon valmistetun määrän työlistasuunnittelussa ja laskee automaattisesti paljonko ruokaa tulee varastossa olevan lisäksi valmistaa.

Voit tallentaa järjestelmään tietoa myös ruoka-aineiden vaatimista esivalmisteluista, jolloin näet työlistalla olevien ruokaohjeiden sisältämien ruoka-aineiden vaatimat esivalmistelut määriteltynä ajankohtana, esimerkiksi sulatus tai kypsennys 1 vrk ennen käyttöä.

 

Tuotantotilaukset ruokalistan annosmääriin perustuen

Useiden toimipisteiden kokonaisuudessa palvelukeittiöt voivat helposti tehdä tilauksia valmistavalle keittiölle ruokalistaan perustuen suoraan järjestelmässä. Ohjelma kokoaa automaattisesti valmistavan keittiön työlistalle kaikki sille tehdyt tilaukset ruokaohjeittain. Jos palvelukeittiö valmistaa osan ruuista itse, sen on helppo hallinnoida myös omaa valmistusta järjestelmän avulla.

 

Ateriatilausten kokonaisvaltainen hallinta asiakastietoihin perustuen

Kokonaisvaltaisen ja kattavan ateriatilaus-toiminnallisuuden avulla tilauksia voidaan tehdä asiakastietojen perusteella ja ohjelmalla voidaan hallinnoida myös toimituslogistiikkaa ja laskutusta. Ohjelmalla voidaan käsitellä samanaikaisesti eri tyyppisiä asiakasryhmiä – niin palvelukeittiöitä kuin osastoja tai yksittäisiä henkilöitä – ja tilauksia voidaan tehdä sekä hajautettuna että keskitettynä.

Muun muassa dieetit, toimitusmuodot ja toimituslämpötilat voidaan määritellä asiakaskohtaisesti. Automaattitilaus-toiminnon avulla tilaukset saadaan tehtyä vaivattomasti yhdellä kertaa useille eri asiakkaille ja asiakasryhmille sekä useille päiville.

Tuotanto hoituu optimaalisesti ja tehokkaasti monipuolisten työlistojen avulla. Lisäksi ohjelmasta saadaan tulostettua asiakaskohtaiset pakkaustarrat, pakkauslistat tai potilaskortit sekä kuljetuslistat tarpeen mukaan. Järjestelmä mahdollistaa tuotteiden hinnoittelun monipuolisesti ja laskutuksen sen mukaisesti.

Erityisesti tabletille kehitetyn JAMIX RUOKATUOTANTO ATERIATILAUS -sovelluksen avulla ateriatilauksia on helppo tehdä esimerkiksi asiakkaiden luona kiertäessä.