Vähennä hävikkiä JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelman avulla!

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa on vietetty jälleen kuluneella viikolla. Suomessa koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335-460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10-15 prosenttia kulutetusta ruoasta. Noin viidennes kaikesta ravintolaruoasta päätyy Suomessa jätteeksi. (MTT)

JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelman avulla voit vähentää ruoan tuotannossa syntyvää hävikkiä: saat muun muassa tarkat tarveainelistat annoskokoihin ja annosmääriin perustuen sekä tulostat ruokalistat ja työlistat tuotannon suunnittelun ja toteutuksen tueksi. Menekin seuranta -toimintojen avulla voit optimoida valmistettavan ruuan määrää.  Juuri tarvetta vastaavat tilausmäärät vähentävät varastohävikkiä ja tarkempi tuotannon suunnittelu ja toteutus auttavat vähentämään valmiin ruoan hävikkiä. Näin pystyt tukemaan kestävää kehitystä – resurssien säästö ja päästöjen väheneminen koko elintarvikeketjun matkalta – ja kaupan päälle saat aikaan kustannussäästöjä! Lue lisää JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmasta.

Lisätietoa hävikkiviikosta löydät seuraavista kanavista:
www.facebook.com/havikkiviikko
Twitter: @havikkiviikko, #hävikkiviikko
Instagram: Hävikkiviikko, #hävikkiviikko
www.havikkiviikko.fi

Posted in Yleinen.