Matkalla kansainväliseen menestykseen 25 vuoden kokemuksella

Jyväskyläläisen opiskelijanuorukaisen vuonna 1990 perustama JAMIX Oy on kasvanut 25 vuodessa paikallisesta pikkuyrityksestä ohjelmistotaloksi, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa. Vahvan jalansijan Suomessa saanut JAMIX tavoittelee nyt merkittävää kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

JAMIX Oy sai alkunsa Mikko Jaatisen yliopisto-opintojensa aikana tekemästä reseptiohjelmasta, josta paikallinen ammattioppilaitos kiinnostui. Heiltä saadun palautteen ja vinkkien perusteella Jaatinen kehitti ohjelman valmiiksi tuotteeksi. Aterix-ohjelmaa myytiin nopeaan tahtiin kymmeniin ammattikeittiöihin jo ensimmäisen vuoden aikana. Pian rinnalle rakennettiin omat ohjelmat varaston ja ateriatilausten hallintaan. Näistä kehittyi täydellinen ammattikeittiöiden tuotannonohjausjärjestelmä, joka sopii kaiken kokoisille ja kaiken tyyppisille keittiöille. Järjestelmää käyttää niin 6000 lounasta tekevä keskuskeittiö kuin 1,1 miljoonaa kiloa ruokaa valmistava tuotantolaitos. Järjestelmän rinnalle kehitetty nettipohjainen sovellus on tehnyt ohjelman hankinnan ja käytön entistä vaivattomammaksi myös pienille ammattikeittiöille. Viimeisin innovaatio on JAMIX MENU –mobiilisovellus, jonka avulla ravintoloiden ruokalistat ovat helposti asiakkaan saatavilla.

JAMIX:in menestys perustuu innovatiiviseen, jatkuvaan tuotekehitykseen ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa. Vuosien varrella JAMIX:in tuotevalikoima on laajentunut ja tarjolla on myös muun muassa juhla- ja kokouspalvelujen hallintaan kehitettyjä ohjelmistoja. Kansainvälistyminen aloitettiin vuonna 2008 Australiasta, minkä jälkeen vientitoiminta on laajentunut Uuteen-Seelantiin, Etelä-Afrikkaan, Isoon-Britanniaan ja Irlantiin. Tänä vuonna paneudutaan myös Ruotsin markkinaan. ”Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta, että järjestelmämme ovat edistyksellisiä”, kertoo JAMIX:in perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Jaatinen. ”Kehittämämme mobiilisovellus valittiin viime vuonna Ison-Britannian suurimmassa ammattitapahtumassa, Hotelympiassa, Innovation Award –finalistiksi”.

JAMIX:in kotipaikka on Jyväskylässä ja yritys työllistää 15 henkilöä. Asiakkaita on yli 2000. Vaikka vientiä on harjoitettu jo vuodesta 2008, toiminnan pääpaino on ollut kotimaassa. Nyt JAMIX panostaa myös vientitoimintaan. Parhaillaan neuvotellaan merkittävistä JAMIX-järjestelmien käyttöönottoprojekteista Etelä-Afrikassa ja Englannissa.

 

Lisätietoja:

Mikko Jaatinen, toimitusjohtaja

puhelin: 0207 121 313

Sähköposti: [email protected]

JAMIX-ohjelmien avulla elintarviketietojen ilmoittaminen loppuasiakkaille hoituu vaivattomasti!

EU:n uusi elintarviketietoasetus* tuo muutoksia elintarvikkeista kuluttajille annettaviin tietoihin. Pakkaamattomia elintarvikkeita koskeva kansallinen asetus tulee sovellettavaksi 1.4.2015 alkaen, jolloin asetuksen mukaiset tiedot:

•Vähittäismyyntipaikoissa mm. elintarvikkeen nimi, ainesosat, allergeenit, alkuperämaa, käyttö- ja säilytysohjeet
•Tarjoilupaikoissa elintarvikkeen nimi, allergeenit, alkuperämaa

on ilmoitettava kuluttajille kirjallisesti pakkaamattoman elintarvikkeen läheisyydessä. Tiedot voidaan antaa myös suullisesti kuluttajan pyynnöstä edellyttäen, että siitä tiedotetaan näkyvästi ja että tiedot ovat kirjallisessa muodossa henkilökunnan ja valvontaviranomaisten saatavilla.**

Lisäksi 13.12.2016 alkaen on ilmoitettava myös mm. ravintosisältötiedot.

JAMIX tarjoaa vaivattomat ratkaisut elintarviketietoasetuksen noudattamiseen käytännössä:

JAMIX KEITTIÖ ja JAMIX RUOKATUOTANTO –ohjelmien avulla kaikki tarvittavat tiedot saadaan tulostettua esimerkiksi etiketteihin ja ruokalistoihin. JAMIX MENU –sovelluksen avulla yksityiskohtainen ruokalista lisätietoineen julkaistaan automaattisesti netissä loppuasiakasta varten. Erityisesti leipomoita varten kehitetyn JAMIX BAKERY -ohjelman avulla saat allergeenitiedot muun muassa tuote-etiketteihin. Meiltä saat myös etikettien tulostamiseen tarvittavat laitteet ja materiaalit.

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää JAMIX-ohjelmien hyödyistä juuri sinun toimintaasi:

[email protected]

puh. 0207 121 310

* Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1169/2011. Tarkempaa tietoa aiheesta löytyy muun muassa Eviran ja ETL:n nettisivuilta.

** Erillistä ilmoitusta ei vaadita, jos kuluttajan ravitsemukselliset erityistarpeet on etukäteen selvitetty ja elintarvikkeet luovutetaan näiden tietojen perusteella.

Valtakunnallinen hävikkiviikko 8.-14.9.2014

 

Havikkiviikko_logo_2014_vihreaValtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna toista kertaa. Suomessa koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10–15 prosenttia kulutetusta ruoasta. Noin viidennes kaikesta ravintolaruoasta päätyy Suomessa jätteeksi. (MTT)

JAMIX-ohjelmien avulla voit vähentää ruoan tuotannossa syntyvää hävikkiä: saat muun muassa tarkat tarveainelistat annoskokoihin ja annosmääriin perustuen sekä tulostat ruokalistat ja työlistat tuotannon suunnittelun ja toteutuksen tueksi. Juuri tarvetta vastaavat tilausmäärät vähentävät varastohävikkiä ja tarkempi tuotannon suunnittelu ja toteutus auttavat vähentämään valmiin ruoan hävikkiä. Näin pystyt tukemaan kestävää kehitystä – resurssien säästö ja päästöjen väheneminen koko elintarvikeketjun matkalta – ja kaupan päälle saat aikaan kustannussäästöjä! Lue lisää JAMIX-ohjelmista.

Lisätietoa Hävikkiviikosta löydät Kuluttajaliiton nettisivuilta. Lisäksi Hävikkiviikko on läsnä seuraavissa sosiaalisen median kanavissa:
www.facebook.com/havikkiviikko
https://instagram.com/havikkiviikko/
https://twitter.com/Havikkiviikko

JAMIX IN-TOUCH on valittu Hotelympia Innovation Award –finalistiksi!

hotelympia_finalist

Hotelympia on Ison-Britannian suurin ruoka- ja ravitsemusalan ammattilaisille suunnattu messutapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään Lontoossa 28.4.-1.5. Messujen yhteydessä jaetaan Innovation Award –palkinnot neljässä eri kategoriassa ja JAMIX IN-TOUCH -ruokalistapalvelu on valittu yhdeksi kuudesta teknologiakategorian finalisteista. Lue lisääJAMIX IN-TOUCH -ruokalistapalvelusta.