JAMIX-ohjelmien avulla elintarviketietojen ilmoittaminen loppuasiakkaille hoituu vaivattomasti!

EU:n uusi elintarviketietoasetus* tuo muutoksia elintarvikkeista kuluttajille annettaviin tietoihin. Pakkaamattomia elintarvikkeita koskeva kansallinen asetus tulee sovellettavaksi 1.4.2015 alkaen, jolloin asetuksen mukaiset tiedot:

•Vähittäismyyntipaikoissa mm. elintarvikkeen nimi, ainesosat, allergeenit, alkuperämaa, käyttö- ja säilytysohjeet
•Tarjoilupaikoissa elintarvikkeen nimi, allergeenit, alkuperämaa

on ilmoitettava kuluttajille kirjallisesti pakkaamattoman elintarvikkeen läheisyydessä. Tiedot voidaan antaa myös suullisesti kuluttajan pyynnöstä edellyttäen, että siitä tiedotetaan näkyvästi ja että tiedot ovat kirjallisessa muodossa henkilökunnan ja valvontaviranomaisten saatavilla.**

Lisäksi 13.12.2016 alkaen on ilmoitettava myös mm. ravintosisältötiedot.

JAMIX tarjoaa vaivattomat ratkaisut elintarviketietoasetuksen noudattamiseen käytännössä:

JAMIX KEITTIÖ ja JAMIX RUOKATUOTANTO –ohjelmien avulla kaikki tarvittavat tiedot saadaan tulostettua esimerkiksi etiketteihin ja ruokalistoihin. JAMIX MENU –sovelluksen avulla yksityiskohtainen ruokalista lisätietoineen julkaistaan automaattisesti netissä loppuasiakasta varten. Erityisesti leipomoita varten kehitetyn JAMIX BAKERY -ohjelman avulla saat allergeenitiedot muun muassa tuote-etiketteihin. Meiltä saat myös etikettien tulostamiseen tarvittavat laitteet ja materiaalit.

Ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää JAMIX-ohjelmien hyödyistä juuri sinun toimintaasi:

[email protected]

puh. 0207 121 310

* Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1169/2011. Tarkempaa tietoa aiheesta löytyy muun muassa Eviran ja ETL:n nettisivuilta.

** Erillistä ilmoitusta ei vaadita, jos kuluttajan ravitsemukselliset erityistarpeet on etukäteen selvitetty ja elintarvikkeet luovutetaan näiden tietojen perusteella.

Posted in JAMIX Uutiset and tagged , .