Validia käyttää JAMIX RUOKATUOTANTO -ohjelmistoa

Keittiöjärjestelmä palvelee Validiassa niin hallintoa ja keittiöitä kuin asiakkaitakin

Aivo- ja selkäydinvaurioiden sekä muun vamman tai sairauden vuoksi apua tarvitseville asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava Validia on käyttänyt JAMIX keittiöjärjestelmää vuodesta 2016. Validia toimii Suomessa valtakunnallisesti ja sillä on 18 valmistuskeittiötä ja 6 jakelukeittiötä. Toimintojen keskittäminen JAMIX-järjestelmän avulla säästää Validiassa aikaa ja yhteisten ruokaohjeiden ansiosta ruoka on tasalaatuista.

Järjestelmä palvelee sekä hallintoa että keittiöitä päivittäisessä työssä

JAMIX-ohjelmaa hyödynnetään Validiassa laajasti ja se on päivittäisessä käytössä niin hallinnossa kuin keittiöissä. Ruokaohjeet ja ruokalistat suunnitellaan keskitetysti hallinnossa ja keittiöissä kokit näkevät ne omilta tietokoneiltaan. Kun kokit tallentavat valmistetun ruuan menekkitiedot järjestelmään, hallinnossa voidaan seurata tietoja sekä kootusti että keittiöittäin.

Validian keittiöissä myös elintarviketilaukset tehdään JAMIX-ohjelmalla, josta ne saadaan lähetettyä sähköisesti suoraan toimittajille. Jakelukeittiöt puolestaan tilaavat ruuat valmistuskeittiöiltä järjestelmän avulla. Tieto siirtyy pilvipalvelussa kätevästi käyttäjien välillä ja on aina ajan tasalla. Edellisten lisäksi Validiassa on käytössä JAMIX MENU -ruokalistan julkaisupalvelu, jonka avulla ruokalistat julkaistaan suoraan järjestelmästä nettiin asiakkaita varten.

Järjestelmän ansiosta aikaa säästyy ja ruoka on tasalaatuista

”JAMIX-ohjelman avulla saamme keskitettyä raaka-aineiden hankinnan ja yhteinen reseptiikka on järjestelmässä kaikkien keittiöiden käytettävissä. Toimintojen keskittäminen säästää aikaa, ja yhteisten ruokaohjeiden ja ruokalistojen ansiosta valmistamme tasalaatuista, saman sisältöistä ruokaa kaikissa keittiöissä. ”, Validian ateriapalvelupäällikkö Erja Ruuttila kertoo ja jatkaa: ”Seuraamme menekkiä JAMIX BI -raporttityökalun avulla ja se auttaa hallitsemaan taloutta paremmin. Ilman JAMIX-ohjelmaa tilastotieto jäisi saamatta. Myös sisäisiin ateriatilauksiin liittyvä laskutusaineisto saadaan hoidettua JAMIXilla.”

Ohjelma käyttöön pala kerrallaan

Erja kertoo, että JAMIX-ohjelmien käyttöönotto sujui alkuhässäkän jälkeen hyvin. ”Ohjelma on helppo ottaa käyttöön palasissa. Myös kenttä oli sitä mieltä. Toki uudet asiat ovat aina jossain määrin vaikeita.”, Erja toteaa.

Validiassa järjestelmän rooli tulee kasvamaan sitä mukaa, kun uusia ohjelmaominaisuuksia otetaan käyttöön sekä mahdollisten uusien toimipaikkojen myötä.

Erja antaa vinkkinsä uudelle JAMIX-asiakkaalle: ”Suunnittele käyttöönotto kunnolla. Älä ota koko järjestelmää kerralla käyttöön, vaan ennemmin pala kerrallaan.”

Tukipalvelut ja yhteistyö toimivat hyvin

Erja on pääkäyttäjänä tyytyväinen JAMIXilta saamaansa tukeen: ”Olen aina saanut kiitettävästi apua. Välillä tuntuu, että kysyn liikaa, mutta toisaalta koskaan ei ole tullut tunnetta, että olisin niin tehnyt. Webinaarit, joissa käydään läpi ohjelman toimintoja, ovat olleet hyviä ja olen ohjeistanut myös kenttää käyttämään ja katsomaan niitä. Webinaarien tallenteet löytyvät ohjelman käyttöohjeesta, joten niihin voi aina palata, jos joku asia jäi askarruttamaan.” Koulutuksista Erjan suosikkeja ovat napakat etäkoulutukset, joissa käydään läpi vain yksi tai muutama asia kerrallaan.

”Kaikkinensa yhteistyö JAMIXin kanssa on ollut saumatonta ja hyvää.”, Erja toteaa lopuksi.

Posted in Ammattikeittiön tuotannonohjaus, Kokemuksia - JAMIX Asiakastarinat and tagged , , .