keittiöjärjestelmä ruokaturvallisuus

Keittiöjärjestelmä tarjoaa työkalut ruokaturvallisuusriskien hallintaan

Julkaistu englanninkielisenä Campus Dining Today -lehden Fall/Winter 2021 -numerossa. Copyright 2021 NACUFS®️.

 

Anna Skyttä
Markkinointijohtaja
JAMIX Oy

 

Ruokaturvallisuuteen ei liity ainoastaan hygienia tai lakien ja asetusten mukaiset raaka-aineet; siihen liittyy myös ruuan ravitsemuksellinen laatu sekä allergeenit. Ruokalistojen hallinnasta varastonhallintaan, tässä muutamia esimerkkejä, miten [amerikkalaisen korkeakoulu- ja yliopistoruokailuyhdistyksen] NACUFS:in jäsenet käyttävät keittiöjärjestelmää yhdistääkseen useita tietopisteitä ja vähentääkseen sen myötä riskejä parhaalla mahdollisella tavalla.

Oregon State University: Reseptien hallinta

”Reseptien luomisen helppous järjestelmässä on mahtavaa. Ravintoarvojen linkitys on ollut helppoa ja odotan, että pääsemme vauhtiin!”, kertoo Kimberly Copeland, Oregon State University:n asumis- ja ravitsemispalvelujen hankinta- ja liiketoimintajärjestelmäpäällikkö. Kun reseptit ovat järjestelmässä, kaikki niihin linkitetty tieto kulkee mukana läpi järjestelmän.

Yale University: Allergeenien jäljitys + ostaminen

[Yale-yliopiston ravitsemispalveluja tarjoava] Yale Hospitality käyttää ruokalistasuunnitteluteknologiaa jäljittääkseen allergeenit eri vaiheissa hankinnasta tuotantoon. ”Organisaatiollemme on äärimmäisen tärkeää tarjota opiskelijoillemme mahdollisuus tarkastella raaka-aineita ja ravitsemuksellisia tietoja. Se tukee suoraan opiskelijoidemme terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä tarpeita”, kertoo Leah Beck, Yale Hospitality:n ruokalistoista, ravitsemuksesta ja laadusta vastaava päällikkö. ”Järjestelmä luo täsmälliset elintarvike-etiketit sisältäen tiedot raaka-aineista, allergeeneista sekä ravitsemuksellisesta sisällöstä, joten Yale-yhteisömme voi ruokailla luottavaisin mielin”, kertoo James Benson, Yale Hospitality:n kulinaarisen luovuuden johtaja. Yale Hospitality pystyy nyt luomaan tarkat osto- ja tuotantosuunnitelmat. ”Olemme kiinnostuneita ennakoivan analytiikan ja koneoppimisen tulevasta kehityksestä voidaksemme hyödyntää teknologiaa ’parempi sinulle, parempi planeetalle’ -hankkeissamme sekä parantaaksemme liiketoimintaprosessejamme”, kertoo Rafi Taherian, Yale Hospitality:n varapääjohtaja.

Western Oregon University: Varastonhallinta

Varastonhallinta järjestelmän avulla vähentää riskiä vanhentuneille tuotteille, joista voisi syntyä ruokaturvallisuusongelma. ”Järjestelmän avulla pystymme tehokkaasti hallitsemaan prosessejamme ja siitä on tullut keskeinen työkalu ruokalistasuunnitteluun sekä varastonhallintaan”, kertoo Jane M.Cameron-Jensen, Western Oregon University:n ravitsemispalvelujen apulaisjohtaja.

Posted in Allergeenitiedot, Ammattikeittiön toiminnanohjaus, Reseptiikan hallinta, Varastonhallinta and tagged , , .