Säästä rahaa, varmista tasainen laatu, kehitä toimintaa JAMIX-keittiöjärjestelmän avulla

Keittiöjärjestelmän avulla säästät rahaa, varmistat laadun ja kehität toimintaa

Kokonaisvaltainen keittiöjärjestelmä tukee ammattikeittiön toimintaa monipuolisesti niin suunnitteluvaiheessa kuin tuotannossa. Järjestelmä säästää sekä aikaa että rahaa ja parantaa sen myötä kannattavuutta. Järjestelmän avulla on helpompi ylläpitää tasaista laatua, ja raporttien avulla toimintaa on helppo seurata ja kehittää.

Aika on rahaa myös ammattikeittiössä

JAMIX-keittiöjärjestelmän ansiosta keittiössä säästyy aikaa, kun kaikki tiedot ovat järjestelmällisesti yhdessä paikassa ja aina ajan tasalla. Pilvipalvelun myötä tiedot ovat myös helposti saatavilla paikasta tai laitteesta riippumatta. Järjestelmä säästää keittiön aikaa myös tuomalla sähköisesti tietoa järjestelmään sekä viemällä sitä järjestelmästä. Lisäksi aikaa säästyy, kun järjestelmä hoitaa kaikki tarvittavat laskelmat. Kun aikaa tarvitaan vähemmän keittiön toimintaan liittyviin toimistotöihin, resursointitarve niihin pienenee ja samalla säästyy rahaa. Järjestelmän tuomat kustannussäästöt eivät kuitenkaan rajoitu ainoastaan ajansäästöön, eivätkä hyödyt ainoastaan kustannussäästöihin.

Kannattavuutta sopivalla katteella ja varastolla sekä pienellä hävikillä

JAMIX-järjestelmän myötä ruokaohjeiden kannattavuutta ei tarvitse arvuutella. Järjestelmä laskee automaattisesti kustannukset ruokaohjeille ja ruokalistoille raaka-aineiden hintojen perusteella. Vastaavasti järjestelmä laskee katteet määrittämäsi myyntihinnan perusteella. Järjestelmän avulla katetta on helppo säätää halutulle tasolle joko myyntihintaa tai reseptiä muokkaamalla.

Jos ruokavarastoon kertyy ylimääräisiä raaka-aineita, niihin sitoutuu turhaan rahaa. Lisäksi on riski, että nuo raaka-aineet pääsevät vanhenemaan päätyen lopulta hävikkiin. Kun raaka-aineita tilataan tarvetta vastaava määrä, rahaa ei sitoudu ylimääräiseen varastoon eikä sitä mene hukkaan hävikin myötä. JAMIX-järjestelmän avulla on helppo tilata tarvetta vastaava määrä raaka-aineita, sillä se laskee tilaustarpeen ruokalistaan perustuen. Järjestelmän avulla on myös helppo seurata varastossa olevien raaka-aineiden määrää.

Ruokavaraston lisäksi hävikkiä voi syntyä myös valmistuksessa, tarjolla ollutta ruokaa voi jäädä yli ja ruokailijat voivat jättää osan lautasellaan olevasta ruuasta syömättä. Kaikki hävikkiin päätyvä ruoka on yhtä kuin pois heitettyä rahaa. JAMIX-keittiöjärjestelmä auttaa vähentämään hävikkiä koko prosessin kattavasti. Tarkat valmistusmäärät ruokailijamääriin perustuen auttavat vähentämään hävikkiä sekä valmistuksessa että tarjoilussa. Lautashävikkiä seuraamalla on mahdollista säätää annoskokoja vastaamaan paremmin asiakkaiden kulutusta tai ruokalistan koostumusta vastaamaan paremmin asiakkaiden toiveita.

Täsmällinen ja tarkka tieto varmistaa toiminnan tasalaatuisuuden ja ruokaturvallisuuden

Ruuan yhtenäinen laatu on tärkeä asiakastyytyväisyyden ja asiakasuskollisuuden ylläpitäjä. JAMIX-keittiöjärjestelmässä ruokaohjeita on helppo skaalata valmistettavan määrän mukaisesti ja ruuan laatu säilyy yhtenäisenä valmistettavasta määrästä riippumatta. Järjestelmään voidaan raaka-ainemäärien lisäksi tallentaa yksityiskohtaiset valmistusohjeet sekä kuvia eri valmistusvaiheista ja valmiista annoksesta. Näiden avulla ruuan laatu säilyy yhtenäisenä tekijästä riippumatta.

Kaikkinensa järjestelmässä oleva tieto on täsmällistä ja tarkkaa, mikä minimoi virheiden riskiä. Järjestelmä pitää tallessa ja helposti saatavilla ruokaturvallisuuteen liittyvät tuoteselosteet, allergeenitiedot sekä ravintoarvotiedot. Voit tallentaa järjestelmään myös jäljitettävyystietoja raaka-aineisiin liittyen.

Kehitä liiketoimintaa tiedolla ja edistä vastuullisuutta

JAMIX-keittiöjärjestelmän avulla voit helposti seurata toiminnan avainlukuja, kuten katteita, ostoja, menekkiä ja hävikkiä sekä varastotilannetta. Tarkkaan tietoon pohjautuen on helpompi suunnitella, muokata ja kehittää tulevaa toimintaa. JAMIX-järjestelmän avulla voit kerätä vaivattomasti myös asiakaspalautetta ja kehittää toimintaa sen perusteella paremmin asiakkaiden toiveita vastaavaksi.

Vastuullisuus on tänä päivänä varmasti jossain muodossa kaikkien yritysten ja organisaatioiden asialistalla. JAMIX-järjestelmä auttaa keittiötä toimimaan vastuullisesti. Se auttaa pienentämään ruokahävikkiä jo suunnitteluvaiheesta lähtien. Lisäksi JAMIX CO2-laskurin avulla ruuan hiilijalanjälki voidaan huomioida jo ruokaohjeita ja ruokalistoja suunnitellessa.

Keittiössä työskennellessä työpisteiden ja ruokavaraston siisteys ja järjestys muodostavat yhden kulmakiven sujuvalle toiminnalle. Sujuva toiminta vaatii myös järjestyksessä olevaa tietoa, joka on helposti saatavilla. Kokonaisvaltainen keittiöjärjestelmä pitää kaikki keittiön ydintoimintoihin liittyvät tiedot järjestyksessä ja huolehtii automaattisesti laskelmista. Lisäksi järjestelmä välittää tietoa sekä organisaation sisällä että ulkoisten toimijoiden ja organisaation välillä. Järjestelmän avulla keittiötyöt hoituvat helpommin, nopeammin ja tehokkaammin, ja se tuo lukuisia hyötyjä ammattikeittiön arkeen oli sitten kyse suuresta tai pienestä toimijasta.

Posted in Ammattikeittiön tuotannonohjaus and tagged , , , , , .