Säästä aikaa keittiössä JAMIX-järjestelmän avulla

Keittiössä säästyy aikaa, kun järjestelmä hoitaa kaikki tarvittavat laskelmat

Ammattikeittiön toimintaan liittyy monenlaisia laskelmia, joiden hoitaminen manuaalisesti on todella työlästä ja aikaa vievää. Lisäksi manuaalisessa laskennassa on aina virheriski. JAMIX-keittiöjärjestelmä hoitaa automaattisesti ja tarkasti kaikki keittiölle oleelliset laskelmat. Tietojen linkittyminen toisiinsa järjestelmässä minimoi virheellisen tai puutteellisen tiedon riskin. Lisäksi linkittymisen ansiosta samoja tietoja ei tarvitse kirjata moneen paikkaan.

Ruokaohjeisiin liittyy monenlaista laskentaa

Kertaalleen järjestelmään tallennettu ruokaohje on helppo skaalata tarvittavaan annosmäärään, sillä järjestelmä laskee automaattisesti raaka-aineiden määrät ruokaohjeelle uuden annosmäärän mukaisesti. Tarvittaessa myös annoskokoa on helppo muuttaa. JAMIX-keittiöjärjestelmä laskee automaattisesti myös ruokaohjeiden kustannukset järjestelmässä olevien raaka-ainehintojen perusteella. Määrittämällä myyntihinnan ruokaohjeelle, järjestelmä laskee sille myös katteen.

Monessa ammattikeittiössä myös tarjotun ruuan ravitsemukselliset tiedot ovat tärkeitä. JAMIX-keittiöjärjestelmä laskee automaattisesti ravitsemukselliset tiedot ruokaohjeille järjestelmässä olevien ravintoarvotietojen perusteella. JAMIX laskee myös automaattisesti hiilijalanjäljen ruokaohjeille järjestelmässä oleviin tuoteryhmäkohtaisiin CO2-arvoihin perustuen.

Järjestelmä laskee raaka-aineiden tilaustarpeen sekä valmistettavan ruuan määrän

JAMIX-järjestelmässä on helppo ja nopea luoda ruokalistoja järjestelmään tallennetuista ruokaohjeista. Tietojen linkittymisen ansiosta kaikki oleelliset tiedot kulkevat mukana. Kuten yksittäisille ruokaohjeille, järjestelmä laskee ruokalistoille kustannukset ja katteet sekä ravintoarvotiedot ja hiilijalanjäljen. Lisäksi järjestelmässä on helppo verrata ruokalistan ravitsemuksellisia tietoja ravitsemussuosituksiin.

JAMIX-järjestelmään luotuun ruokalistaan on helppo päivittää annosmääriä tai annoskokoja. Järjestelmä laskee automaattisesti ruokalistalla olevien ruokaohjeiden tarveaineiden määrät uuden annosmäärän tai annoskoon mukaisesti. Ruokalistaan liittyvää tarveainelistaa voidaan hyödyntää sellaisenaan tai täydennettynä ostotilausta varten. Ruokalistalta saadaan tarvittavat tiedot, eli ruokaohjeet ja niihin tarvittavat raaka-aineet, myös tuotantoa varten.

Jos tuotannossa tulee huomioida aiemmin valmistettua ruokaa – esimerkiksi salaatinkastiketta – järjestelmä huolehtii valmistettavan määrän laskemisesta. JAMIX-järjestelmän ainutlaatuinen ruokavarasto-toiminnallisuus laskee automaattisesti, kuinka paljon tiettyä ruokaa pitää varastossa olevan lisäksi valmistaa.

Järjestelmä helpottaa myös sisäisiä ruokatilauksia vastaanottavan keittiön työtä, laskemalla eri toimipisteiden tekemät tilaukset automaattisesti yhteen. Valmistava keittiö saa vaivattomasti tiedon valmistettavista ruokaohjeista määrineen.

Ruokavarastossa olevien raaka-aineiden määrä ja arvo

Kun hyödynnät järjestelmän varastonhallintaan liittyviä toimintoja, pysyt ajan tasalla ruokavarastossa olevista raaka-aineista sekä niiden rahallisesta arvosta. Järjestelmä laskee automaattisesti varastosaldot raaka-aineille perustuen tietoon varastoon tulleista ja sieltä käytetyistä raaka-aineista. Järjestelmä laskee myös varaston arvon automaattisesti tuotteen saldon ja hintatiedon perusteella.

Tarkat laskelmat säästävät myös rahaa ja ympäristöä

Ajansäästön lisäksi järjestelmän tekemät tarkat laskelmat säästävät myös rahaa ja ympäristöä. Katelaskelmien avulla myyntihinnat on helppo säätää niin, että toiminta on kannattavaa. Jos myyntihintaa ei ole mahdollista nostaa, niin järjestelmän avulla on myös helppo säätää reseptiä ja hakea sopivampaa kustannustasoa riittävän katteen varmistamiseksi. Kun raaka-aineita tilataan juuri tarvetta vastaava määrä, rahaa ei sitoudu varastoon eikä hyllyille jää vanhenemaan tuotteita, jotka lopulta päätyisivät hävikkiin. Ja kun ruokaa valmistetaan juuri tarvetta vastaava määrä, saadaan minimoitua valmiin ruuan hävikkiä, mikä säästää sekä rahaa että ympäristöä.

Posted in Ammattikeittiön toiminnanohjaus and tagged , , .