Matkalla kansainväliseen menestykseen 25 vuoden kokemuksella

Jyväskyläläisen opiskelijanuorukaisen vuonna 1990 perustama JAMIX Oy on kasvanut 25 vuodessa paikallisesta pikkuyrityksestä ohjelmistotaloksi, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa. Vahvan jalansijan Suomessa saanut JAMIX tavoittelee nyt merkittävää kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

JAMIX Oy sai alkunsa Mikko Jaatisen yliopisto-opintojensa aikana tekemästä reseptiohjelmasta, josta paikallinen ammattioppilaitos kiinnostui. Heiltä saadun palautteen ja vinkkien perusteella Jaatinen kehitti ohjelman valmiiksi tuotteeksi. Aterix-ohjelmaa myytiin nopeaan tahtiin kymmeniin ammattikeittiöihin jo ensimmäisen vuoden aikana. Pian rinnalle rakennettiin omat ohjelmat varaston ja ateriatilausten hallintaan. Näistä kehittyi täydellinen ammattikeittiöiden tuotannonohjausjärjestelmä, joka sopii kaiken kokoisille ja kaiken tyyppisille keittiöille. Järjestelmää käyttää niin 6000 lounasta tekevä keskuskeittiö kuin 1,1 miljoonaa kiloa ruokaa valmistava tuotantolaitos. Järjestelmän rinnalle kehitetty nettipohjainen sovellus on tehnyt ohjelman hankinnan ja käytön entistä vaivattomammaksi myös pienille ammattikeittiöille. Viimeisin innovaatio on JAMIX MENU –mobiilisovellus, jonka avulla ravintoloiden ruokalistat ovat helposti asiakkaan saatavilla.

JAMIX:in menestys perustuu innovatiiviseen, jatkuvaan tuotekehitykseen ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa. Vuosien varrella JAMIX:in tuotevalikoima on laajentunut ja tarjolla on myös muun muassa juhla- ja kokouspalvelujen hallintaan kehitettyjä ohjelmistoja. Kansainvälistyminen aloitettiin vuonna 2008 Australiasta, minkä jälkeen vientitoiminta on laajentunut Uuteen-Seelantiin, Etelä-Afrikkaan, Isoon-Britanniaan ja Irlantiin. Tänä vuonna paneudutaan myös Ruotsin markkinaan. ”Olemme saaneet asiakkailtamme palautetta, että järjestelmämme ovat edistyksellisiä”, kertoo JAMIX:in perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Jaatinen. ”Kehittämämme mobiilisovellus valittiin viime vuonna Ison-Britannian suurimmassa ammattitapahtumassa, Hotelympiassa, Innovation Award –finalistiksi”.

JAMIX:in kotipaikka on Jyväskylässä ja yritys työllistää 15 henkilöä. Asiakkaita on yli 2000. Vaikka vientiä on harjoitettu jo vuodesta 2008, toiminnan pääpaino on ollut kotimaassa. Nyt JAMIX panostaa myös vientitoimintaan. Parhaillaan neuvotellaan merkittävistä JAMIX-järjestelmien käyttöönottoprojekteista Etelä-Afrikassa ja Englannissa.

 

Lisätietoja:

Mikko Jaatinen, toimitusjohtaja

puhelin: 0207 121 313

Sähköposti: [email protected]

Posted in JAMIX Uutiset.