Valtakunnallinen hävikkiviikko 8.-14.9.2014

 

Havikkiviikko_logo_2014_vihreaValtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna toista kertaa. Suomessa koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335–460 miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10–15 prosenttia kulutetusta ruoasta. Noin viidennes kaikesta ravintolaruoasta päätyy Suomessa jätteeksi. (MTT)

JAMIX-ohjelmien avulla voit vähentää ruoan tuotannossa syntyvää hävikkiä: saat muun muassa tarkat tarveainelistat annoskokoihin ja annosmääriin perustuen sekä tulostat ruokalistat ja työlistat tuotannon suunnittelun ja toteutuksen tueksi. Juuri tarvetta vastaavat tilausmäärät vähentävät varastohävikkiä ja tarkempi tuotannon suunnittelu ja toteutus auttavat vähentämään valmiin ruoan hävikkiä. Näin pystyt tukemaan kestävää kehitystä – resurssien säästö ja päästöjen väheneminen koko elintarvikeketjun matkalta – ja kaupan päälle saat aikaan kustannussäästöjä! Lue lisää JAMIX-ohjelmista.

Lisätietoa Hävikkiviikosta löydät Kuluttajaliiton nettisivuilta. Lisäksi Hävikkiviikko on läsnä seuraavissa sosiaalisen median kanavissa:
www.facebook.com/havikkiviikko
//instagram.com/havikkiviikko/
//twitter.com/Havikkiviikko

Posted in JAMIX Uutiset.