Uuden JAMIX MENU –mobiilisovelluksen avulla suosikkiravintolasi ruokalista on aina mukanasi!

Jyväskyläläisen JAMIX Oy:n kehittämällä mobiilisovelluksella ravintolan asiakas näkee sen ruokalistan suoraan omalla älypuhelimella tai tabletilla. JAMIX MENU –sovelluksella nähdään myös aterioiden tuoteselosteet, allergeenitiedot ja ravintoarvot.

Moni kuluttaja tekee päivittäin valintaa sopivasta lounaspaikasta ja päätöksen tekemistä helpottaa luonnollisesti tieto tarjolla olevasta ruokalistasta. Koululaisten ja päiväkoti-ikäisten vanhempia kiinnostaa lisäksi mitä ruokaa heidän lapsilleen tarjotaan. Entistä useammalla kuluttajalla on myös tarve selvittää syömänsä ruuan raaka-aineet yksityiskohtaisesti, sillä ruuan aiheuttamat yliherkkyysreaktiot ovat yleistyneet nopeasti (www.mdd.fi). Suomalaiset kuluttajat ovat yleisesti asenteiltaan hyvin tiedostavia ja kiinnostuneita ruokaan liittyvistä asioista (www.tns-gallup.fi).

JAMIX MENU on uusi maksuton mobiilisovellus, joka vastaa kuluttajien tiedonjanoon: Sovelluksen avulla nähdään kaikkien sitä käyttävien ravintoloiden yksityiskohtaiset ruokalistat. Sovelluksessa voidaan lisäksi tarkastella muun muassa ainesosaluetteloita sekä ravintoarvotietoja. JAMIX MENU -sovellusta käyttäviä ravintoloita voidaan hakea kätevästi joko listalta tai karttanäkymästä. Valittujen ravintoloiden ruokalistoista voidaan rakentaa sovelluksessa oma suosikkilista.

JAMIX MENU -sovellus palvelee kuluttajien lisäksi myös ravintoloita muun muassa uuden kansallisen elintarviketietoasetuksen noudattamisessa: Huhtikuun alusta lähtien kuluttajille on annettava tiedot muun muassa allergeeneista ja alkuperämaasta myös pakkaamattomana myytävistä sekä ammattikeittiöiden toimittamista elintarvikkeista.

 

Helppoa ja näppärää myös ravintolalle

JAMIX MENU –mobiilisovellus julkaistiin pilottikäyttöön jo viime vuoden lopulla. Yksi pilottiin osallistuneista ruokapalvelujen tuottajista oli Kauniaisten kaupunki, jossa kokemukset ovat olleet positiivisia: ”Ruokapalvelujen kannalta tämä sovellus on helppo tapa tuoda näkyväksi ruokalistan sisältö ravitsemuksen kannalta sekä kertoa mitä raaka-aineita eri ruokalajit sisältävät. Ruokapalvelussa ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa ruksi ruokalistan julkaisukohtaan – ei tarvitse erikseen lähetellä listoja mihinkään. Lisäksi asiakas voi katsoa, mitä on tarjolla hänen lähialueellaan eri ruokapaikoissa. Minusta tämä viestintätapa on paljon näppärämpi kuin perinteiset ruokalistasovellukset internet-sivustoilla.”, kertoo Kauniaisten kaupungin ruokapalvelupäällikkö Leila Korhonen. ”Lapsille ja nuorille sovellus on nopea tapa tarkistaa, mitä ruokaa on koulussa tarjolla. Joitakin kiinnostaa myös tietää tarkkaan, mitä ruoka sisältää, ja nämä tiedothan ovat koko ajan saatavilla puhelimen tai tabletin näytölle.”, Korhonen jatkaa.

JAMIX Oy:n toimitusjohtaja Mikko Jaatinen kertoo yrityksen panostavan jatkossakin mobiilisovellusten kehitykseen: ”Näen valtavan potentiaalin mobiilisovellusten hyödyntämiseen myös ammattikäytössä. Mobiiliteknologialla voidaan myös kiertää huonoja nettiyhteyksiä, mikä tuo meille mahdollisuuksia erityisesti viennissä”.

 

JAMIX MENU –mobiilisovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Store, Google Play ja Windows Phone Store –sovelluskaupoista.

 

Lisätietoja:

Mikko Jaatinen, toimitusjohtaja JAMIX Oy

puhelin: 0207 121 313

Sähköposti: m[email protected]

 

Leila Korhonen, ruokapalvelupäällikkö Kauniaisten kaupunki

puhelin: 09 5056446, 050 5161446

Sähköposti: [email protected]

Posted in Ammattikeittiön toiminnanohjaus, JAMIX Uutiset.