Pienennä keittiösi hiilijalanjälkeä JAMIX-järjestelmän avulla

Ota hiilijalanjälki huomioon jo ruokaohjeita suunnitellessa. Vähennä ruokahävikkiä monipuolisesti ja koko prosessin kattavasti.

JAMIX-keittiöjärjestelmä tukee kestävän kehityksen mukaista toimintaa monipuolisesti jo suunnitteluvaiheesta lähtien. JAMIX CO2 -laskuri tarjoaa tietoa ruuan hiilijalanjäljestä. Lisäksi kokonaisvaltainen järjestelmä sisältää monipuoliset työkalut hävikin vähentämiseen. Hävikin vähentäminen pienentää merkittävästi keittiösi hiilijalanjälkeä ja säästää rahaa.


JAMIX pienentää keittiösi hiilijalanjälkeä

JAMIX CO2-laskuri laskee ruuan hiilijalanjäljen

JAMIX laskee CO2-arvot ruokaohjeille

JAMIX–järjestelmässä on tuoteryhmiin perustuvat CO2-arvot kaikille ruoka-aineille. Niiden perusteella järjestelmä laskee hiilijalanjäljen ruokaohjeille ja aterioille automaattisesti. Voit julkaista CO2-tiedot myös asiakkaillesi.

Pienennä lautas- ja linjastohävikkiä ruokalistasuunnittelun avulla

JAMIX on oppiva järjestelmä, jossa menekki ja hävikki kirjataan päivän päätteeksi. Näitä lukuja apuna käyttäen JAMIX ehdottaa oikeampia annoskokoja, kun samaa ruokaa on seuraavan kerran tarjolla. JAMIXin avulla keräät kätevästi myös asiakaspalautteen ruokalistasta.

Pienennä varastohävikkiä tarkalla ostamisella ja varastonhallinnalla

JAMIX muodostaa ruokalistasta tarveainelistan ja jakaa sen tuotteet automaattisesti ostotilauksiksi oikeille toimittajille. Tarkat ostotilaukset vähentävät ylitilaamista, mistä aiheutuu hävikkiä ja rahan menoa. Sujuvalla varastonhallinnalla olet aina selvillä varastosi tilanteesta, eivätkä tuotteet pääse vanhenemaan hyllyille.

Pienennä keittiön tuotantohävikkiä tuotannonsuunnittelun avulla

JAMIX kokoaa valmistettavat ruokaohjeet työlistalle, jonka avulla ruuan valmistus on tarkkaa vähentäen hävikkiä. Jos ruokaa silti valmistetaan liikaa, pysyt ajan tasalla myös varastossa olevien valmiiden ruokien määristä.

Hyödynnä tietoa keittiön hiilijalanjäljen pienentämiseen

  • Seuraa järjestelmän avulla valmistetun ruuan menekkiä ja hävikkiä. Optimoi tarvittaessa annoskokoja ja määriä tuleviin suunnitelmiin.
  • Seuraa varastossa olevien tuotteiden määriä ja säilyvyysaikoja. Muuta tarvittaessa suunnitelmia, jotta saat hyödynnettyä esimerkiksi kertynyttä ylivarastoa.
  • Seuraa raaka-aineiden hävikkiä ja hävikin syitä. Tiedon avulla hävikin vähentämiseen on helpompi etsiä ratkaisuja.

Helppoutta ammattikeittiöön ja tukea vastuulliseen toimintaan

JAMIX-keittiöjärjestelmä tukee ammattikeittiön toimintaa kokonaisvaltaisesti koko prosessin matkalta. Kaikki tiedot liikkuvat saumattomasti järjestelmässä, jolla hallitset kaikki ammattikeittiön keskeiset toiminnot:

Lue lisää ajatuksiamme vastuullisesta keittiöstä ja ruuan hiilijalanjäljestä JAMIX Blogissa

Linkkejä aiheeseen liittyen:

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

kestavakehitys.fi

MaRa: Vastuullisuus

hiilineutraalisuomi.fi - Hinku

Sitoumus2050