Vastuullisuus ammattikeittiössä - Pienennä keittiösi hiilijalanjälkeä JAMIX-järjestelmän avulla

Ota hiilijalanjälki huomioon jo reseptejä suunnitellessa.

Vähennä ruokahävikkiä monipuolisesti ja koko prosessin kattavasti.

JAMIX tukee kestävän kehityksen mukaista toimintaa ammattikeittiössä

JAMIX-keittiöjärjestelmä tukee ammattikeittiön toimintaa monipuolisesti sisältäen työkalut kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. JAMIX CO2 -laskuri tarjoaa tietoa ruuan hiilijalanjäljestä. Lisäksi kokonaisvaltainen järjestelmä sisältää monipuoliset työkalut hävikin vähentämiseen. Hävikin vähentäminen pienentää merkittävästi keittiösi hiilijalanjälkeä ja säästää rahaa.

Ruokahävikin vähentäminen pienentää merkittävästi keittiösi hiilijalanjälkeä.

JAMIX laskee CO2-arvot resepteillesi

JAMIX–järjestelmässä on tuoteryhmiin perustuvat CO2-arvot kaikille ruoka-aineille. Niiden perusteella järjestelmä laskee hiilijalanjäljen ruokaohjeille ja aterioille automaattisesti. Voit julkaista CO2-tiedot myös asiakkaillesi.

Carbon Footprint of Food - JAMIX CO2 Calculator

Pienennä lautas- ja linjastohävikkiä ruokalistasuunnittelun avulla

JAMIX on oppiva järjestelmä, jossa menekki ja hävikki kirjataan päivän päätteeksi. Näitä lukuja apuna käyttäen JAMIX ehdottaa oikeampia annoskokoja, kun samaa ruokaa on seuraavan kerran tarjolla. JAMIXin avulla keräät kätevästi myös asiakaspalautteen ruokalistasta.

Pienennä ruokavaraston hävikkiä tarkalla ostamisella ja varastonhallinnalla

JAMIX muodostaa ruokalistasta tarveainelistan ja jakaa sen tuotteet automaattisesti ostotilauksiksi oikeille toimittajille. Tarkat ostotilaukset vähentävät ylitilaamista, mistä aiheutuu hävikkiä ja rahan menoa. Sujuvalla varastonhallinnalla olet aina selvillä varastosi tilanteesta, eivätkä tuotteet pääse vanhenemaan hyllyille.

Hyödynnä tietoa keittiön hiilijalanjäljen pienentämiseen

Seuraa järjestelmän avulla valmistetun ruuan menekkiä ja hävikkiä. Optimoi tarvittaessa annoskokoja ja määriä tuleviin suunnitelmiin.

Seuraa varastossa olevien tuotteiden määriä ja säilyvyysaikoja. Muuta tarvittaessa suunnitelmia, jotta saat hyödynnettyä esimerkiksi kertynyttä ylivarastoa.

Seuraa raaka-aineiden hävikkiä ja hävikin syitä. Tiedon avulla hävikin vähentämiseen on helpompi etsiä ratkaisuja.

Pienennä keittiön tuotantohävikkiä tuotannonsuunnittelun avulla

JAMIX kokoaa valmistettavat reseptit työlistalle, jonka avulla ruuan valmistus on tarkkaa vähentäen hävikkiä. Jos ruokaa silti valmistetaan liikaa, pysyt ajan tasalla myös varastossa olevien valmiiden ruokien määristä.

Helppoutta ammattikeittiöön ja tukea vastuulliseen toimintaan

JAMIX-keittiöjärjestelmä tukee ammattikeittiön toimintaa kokonaisvaltaisesti koko prosessin matkalta. Kaikki tiedot liikkuvat saumattomasti järjestelmässä, jolla hallitset kaikki ammattikeittiön keskeiset toiminnot:

JAMIX on johtava järjestelmätoimittaja ammattikeittiöille yli 30 vuoden kokemuksella HoReCa-alasta ja ravitsemispalveluista.

Lisätietoa vastuullisuudesta ja ruuan hiilijalanjäljestä

Lue ajatuksiamme vastuullisesta keittiöstä ja ruuan hiilijalanjäljelstä JAMIX Blogissa

Linkkejä aiheeseen liittyen:

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet
kestakehitys.fi
MaRa: Vastuullisuus
hiilineutraalisuomi.fi – Hinku
Sitoumus2050